Home » Uncategorized » Nieuwsbrief april 2017, Provocatief coachen.

Nieuwsbrief april 2017, Provocatief coachen.

28 april 2017 Uncategorized

Du-Lotus, praktijk voor psychosociale therapie & Coaching (NLP)

Nieuwsbrief april 2017

Inleiding.

Naar tevredenheid kan ik op een mooie en bevlogen maand terugkijken. Zo ben ik vanaf deze maand begonnen met het houden van spreekuur avonden op locatie Vredenburgstraat 38/40 te Westervoort. Hier kan men elke dinsdag en donderdagavond van 18:00 t/m 22:00 uur op basis van een afspraak op gesprek komen. Verder heb ik op een intervisie bijeenkomst van TopCoach Nederland een van mijn elementaire NLP-trainingen kunnen geven en, ben ik bij de Liemers netwerkbijeenkomst “Leven met Kanker.” geweest. Vervolgens hebben we deelgenomen aan de Innovatie Markt te Westervoort. En als klap op de vuurpijl heb ik met volle teugen genoten van de workshop provocatief coachen bij het Coach café Tante te Elst (GLD).

Elementaire NLP-vaardigheidstraining & TopCoach Nederland.

Tijdens de intervisie van 17 april heb ik met veel enthousiasme de elementaire vaardigheidstraining op basis van NLP technieken aan mijn collega coaches van Topcoach Nederland gegeven. Het is voor mij als trainer gewoon super om te zien en te merken wat zo`n training met de deelnemers doet. Het volgen van een training als deze, is een leuke manier om nog eens bewust te worden van je handelen als professional. Deze korte en praktische training heb ik ontwikkelt nadat ik niet alleen bij mezelf maar ook bij mijn collega professionals de behoefte aan een dergelijke training heb gemerkt. Vaak krijgen wij als professionals deskundigheidsbevorderingen aangeboden die zeker interessant zijn, maar voorbijgaan aan de elementaire vaardigheden hoe die met de opgedane kennis toe te passen. Wil je meer weten over TopCoach Nederland bezoek dan eens op link die hiernaast staat aangeven en bezoek daarmee de website TopCoach Nederland

“Leven met Kanker”

Op 30 maart heb ik de netwerkbijeenkomst ”van complementair therapeuten en coaches “De Liemers” met als thema “Leven met Kanker bij gewoond. Het was voor mij een belangrijk thema die me aansprak. De voorlichting en presentaties die over dit onderwerp waren leerzaam en verhelderend. Het is altijd belangrijk om zo even bij elkaar te komen. Altijd goed om erbij geweest te zijn en met verschillende mensen te hebben gesproken.

Innovatie markt 18 april Westervoort.

Tijdens de innovatie markt op 18 april konden bezoekers inspiratie op doen en informatie verkrijgen over het innovatiebudget en in contact komen met mensen die al eerder een plan hebben ingediend. De resultaten daarvan waren deze middag te zien. Initiatiefnemers de Bewonersacademie Westervoort, Goed voor elkaar team Westervoort, de gemeente Westervoort en de werkgroep de Ideeënfabriek had iedereen die mogelijk geïnteresseerd zou kunnen zijn uitgenodigd om naar het Kulturhus de Nieuw Hof Westervoort te komen. Zo waren ook wij Katrina en ik van Du- Lotus met onze presentatie en flyers aanwezig We hebben het vooral als een leuke en een kleurrijke middag/avond ervaren waar vooral enthousiaste mensen met nieuwe plannen elkaar tegen kwamen. Leuk om elkaar binnen zo`n vrij kleine setting te mogen ontmoeten. De kleinschaligheid van deze bijeenkomst maakte het voor ons mogelijk meer persoonlijke aandacht te kunnen geven aan degene die belangstelling toonde voor onze stand die we in samenwerking met NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) en TopCoach Nederland hadden ingericht. Voor informatie over het NFG kunt u naar de volgende website: Nederlandse Federatie Gezondheidszorg

20 april Coach café Tante provocatief coachen.

Coach café Tante met als thema provocatief coachen was deze avond echt top! Ik zag er ontzettend naar uit deze avond bij te gaan wonen en was voor mij dan ook meer dan geslaagd. Niet alleen het thema was gaaf, maar ook de aanwezigheid van Jaap Hollander verbonden aan het IEP te Nijmegen met zijn provocatief coachen was voor mij een extra reden om deze avond te bezoeken. Ik had van Jaap Hollander veel gelezen en gezien. En nu wilde ik hem dan ook in levende lijve een workshop met hem meemaken. De workshop die hij gaf was een super leuke en leerzame ervaring. Echt de moeite waard om wat van hem te kunnen leren. De provocatieve benadering/ het provocatief coachen is iets wat ik in mijn dagelijks handelen therapeut met regelmaat toepas. Zo nu en dan is het nodig om in figuurlijke zin: “De ezel aan zijn staart te trekken” om de cliënt zo in beweging te krijgen. Dit vindt natuurlijk altijd plaats op basis van een goed opgebouwd rapport oftewel een goed opgebouwd contact met de cliënt. Zoals ik al zei, pas ik de provocatieve benadering in combinatie met NLP en oplossingsgericht werken in mijn dagelijkse praktijk toe. Dit doe ik op een manier waar bij het gevoel van veiligheid is gewaarborgd.
Het provocatief coachen gebeurd altijd binnen een sfeer van: warmte- humor-uitdaging.


Vanwege privé omstandigheden kon ik een aantal maanden niet deelnemen aan het coach café. Nu eenmaal hier weer bij aanwezig te zijn voelde het voor mij als thuiskomen. Het coach café Tante in Elst voelde voor mij als een warm bad. Leuk om alle bekenden weer tegen te komen. Het was echt een gezellige avond. Voor meer informatie kan je ook eens de website van: Coach cafe bij Tante of provocatief coachen


andrevdveer