Home » Coaching

Coaching

 

Wandel,  personal coaching en begeleiding

Wij bieden in de volgende categorien coaching aan:

  • Wandel coaching
  • Specialistische begeleiding
  • Personal coaching.

Alle coachingstrajecten bestaan uit afgebakende trajecten, waar een duidelijke kop en staart aan zit. Dat betekent dat er plan- en doelgericht gewerkt wordt. We sluiten aan bij jouw vraag en behoefte.  Door ons tijdelijk binnen je netwerk te betrekken, houd jij de regie over je eigen proces.

Wandel coaching

Binnen de praktijk Du-lotus is de psychosociaal therapeut een hooggekwalificeerde coach die een master in coaching heft en veel technieken  en vaardigheden op het gebied op het gebied van coaching beheerst. Wandel coaching is hier een voorbeeld van. Dit kan een  leuke en  gezonde manier zijn om tot nieuwe inzichten te komen. Tijdens het wandelen worden er andere stoffen in je lichaam en geest vrijgemaakt die ervoor zorgen dat we tot gesprekken komen die anders niet opgang waren gekomen. Wandelen wil er nog weleens voor zorgen dat je gemakkelijker bij jezelf uit kan komen en tot andere inzichten komt. Tijdens de wandeling leidt de coach je op basis van jouw vraagstuk langs markeringspunten die als metafoor kunnen worden ingezet. Zo kunnen er wandelingen plaatsvinden in de Montferlandse bossen en de heuvels bij Stokkum of langs de rivieren en kruising Rijn IJssel in Westervoort.

Specialistische begeleiding

Je woont zelfstandig en merkt dat niet alles even lekker loopt. Zo durf  je bij  voorbeeld geen contacten te leggen of heb je moeite met het plannen van je werk en omgaan met veranderingen ect. Je beseft dat dit samenhangt met de beperking die je hebt  en je zo er wel wat coaching in de vorm van begeleiding bij kunnen gebruiken. Dan is het prettig om te weten dat je onze expertise in specialistische begeleiding daarvoor kunt inschakelen. Op basis van jouw behoefte wordt er in samenspraak met jou en de gemeente een op maat gemaakt begeleidingstraject  opgesteld, die ertoe moet leiden dat jij op termijn met minder ( of geheel zonder) hulp verder kan. Onze manier van begeleiding onderscheidt zich in expertise, ervaring en deskundige wijze van begeleiden. Verder werken we vooral vanuit een holistische visie. Wat betekent de lichaam en geest een geheel vormen. Behalve dat de begeleider een GGZ -achtergrond heeft, beschikt hij ook over algemene lichamelijke basiskennis ( anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam) in combinatie met een grote hoeveelheid aan methodische vaardigheden, wat terug te vinden is in de manier van begeleiden.

Personal coaching.

Personal, lifestyle, individuele coaching. You name it.  Het gaat erom dat wij aansluiten bij je coachvraag. Waar wil jij bij verder geholpen worden? Wij of liever gezegd:`IK`, sluit bij je aan en loop een tijdje met je mee om je verder op weg te helpen bij het vinden van antwoorden en oplossingen aan de hand van jouw vraag.  Vanuit een open, eerlijke en humorvolle coaching stijl, word je in een persoonlijk coachtraject uitgedaagd de situatie onder ogen te zien en antwoorden te vinden.  Door een spiegel voor te houden, te confronteren, jezelf naar je eigen gedrag te laten kijken en feedback te geven. Hierdoor ben jij in staat keuzes te maken en je te ontwikkelen en te groeien.